En möbelbutik med personlig touch

Jakobssons Möbler är en av Mellansveriges ledande varuhus för möbler och heminredning som levererat inredningslösningar för hemmet sedan 1916. Butiken finns på Aspholmen i Örebro samt på nätet med e-handel. Jakobssons Möbler är ett familjeföretag som idag ägs av Richard och Bella Jakobsson som driver butiken framåt utifrån att inspirera och förgylla kundens efterfrågan. Vi brinner för att försköna kundernas liv hemma med riktiga möbler och prisvärd kvalitet. Vi vill vara en butik som inspirerar kunderna till att finna sin egna stil för att förnya sina hem. 


Jakobssons Möbler Historia

Historien om Jakobssons Möbler började 1895 med att den blivande fabrikören Carl Jakobsson, som är nuvarande ägarnas farfars far, flyttade in till Närke och startade en verksamhet inom plåtslageribranschen i Odensbacken. Där tillverkades hushållsartiklar som plåtburkar, mjölkflaskor och vattenhinkar. Nu har ju det här ingenting med möbler att göra. Det var först 1916 som Carl Jakobsson köpte en tomt och uppförde en bosättningsaffär, som det kallades då. Där tillverkades och såldes möbler. 

Hugo tar över 
Carl Jakobsson lät 1926 sina söner Erik, Nils och Hugo ta över hela rörelsen. Tjugo år senare, 1966, delades företaget upp och fabrikrörelsen togs över av Nils Jakobssons söner och möbel- och bosättningsaffären övertogs av Hugo Jakobsson. Han bildade ett nytt aktiebolag under namnet Jakobssons Möbler AB, där han också var företagsledare. Åren rullade på och 1970 övertog Hugo Jakobssons son, Göran Jakobsson, företaget efter faderns bortgång. Göran fortsatte att satsa så som familjen historiskt hade gjort genom åren och 1977 renoverades och byggdes lokalerna till Jakobssons Mötill och blev på 4 000 kvm. 

Nya tider
Tiderna förändras och 1931 var omsättningen för möbelavdelningen 6000 kronor per år, och 1976 uppgick den till 6 000 000 kronor. Generationsskiften för också med sig nya tankar och idéer. När bröderna Fredrik och Richard Jakobsson tog över 1998 började de med kök. Då flyttades också den enskilda butiksdelen med glas och porslin ut i den stora butiken. Man samlade allt och hade därmed en kassa på ett ställe, tidigare hade den legat på två separata platser i lokalen. Fredrik var vid tillfället 26 år och hans bror Richard var 23 år. Deras tre äldre systrar och deras yngre bror avstod från uppdrag i familjeföretaget. 

Idag drivs Jakobssons Möbler av Richard och Bella Jakobsson och de tror att framgången beror på att de aldrig har slagit sig till ro och att de har undvikit att bli nöjda. Med en lust och vilja att förändra och förbättra kommer man långt, det har historien om Jakobssons Möbler visat.

Jakobssons Möbler, Örebro

Logga in